Den enkelte person formes åndeligt og guides til beslutninger gennem personlig fortolkning og forståelse af enhver åndelig filosofi, og hvordan den kommer til udtryk ved at udleve den, samt hvordan man vælger at interagere med alt og alle af den materielle og ikke-materielle verden.

 

Spiritualisme hjælper til at give en den enkelte Spiritualist en personlig filosofi, og en kontinuerlige udvikling og vækst i deres forståelse og fortolkning resulterer i overvejelser af ​​mange forskellige synspunkter. Det væsentlige kommer fra de underliggende ideer fra den samme kilde til universel forståelse, og inden for Dansk Spirituel Sammenslutning er den baseret på de 7 principper for spiritualismen.

 

Det er accepten af ​​denne mangfoldighed, der gør spiritualisme, som en religiøs filosofi, fri for trosbekendelse eller dogmatisering. Selvom Dansk Spirituel Sammenslutning vælger at opsætte principperne bag Dansk Spirituel Sammenslutnings spiritualisme, er de ikke ment som bindende, de er blot et fundament for den enkeltes rejse mod en forståelse.

 

Spiritualisme bliver en levende personlig filosofi, ved at man anvender den personlige filosofi i alle dag til dag oplevelser, og ved udvikling og læring gennem livets oplevelser.