Spiritualisme …

På denne del af vores hjemmeside kan du læse alt om oprindelsen af ‘Moderne spiritualisme gennem universel filosofi.  Læse om Spirituelle fænomener i det 19. århundrede, samt få information om nogle af de tidlige pionerer. Du kan også få et tilbageblik, til den tidligste kommunikation med åndeverdenen dokumenteret gennem tiderne, ud fra den betragtning at åndelig kommunikation er kernen og kilden til enhver Religion. Læs også om den rolle, Emanuel Swedenborg fik i det 18. århundrede og hans indflydelse i det 19. århundrede og fødslen af moderne spiritualisme og dens filosofi.

 

Tidlig Spiritualisme:

Troen på, og praksis for kommunikation med ånden har eksisteret i alle nationer. Der er opstået Åndelige fænomener i hele menneskehedens historie, historier om folk der bliver opløftet, inspireret og påvirket af åndelig visdom. Mennesker har oplevet åndelig tilstedeværelse, via øjeblikke af ekstase, i drømme, drømmerier, narkotikapåvirkede tilstande og i dybe meditationer. Faktisk er menneskehedens historie, litteratur, folklore og eventyr fulde af mystiske åndelige væsener både gode og dårlige.

I oldtiden havde det primitive menneske ingen tvivl om, at hans forfædre overlevede døden. Tilbedelsen af forfædre var en form for religion. Nogle mennesker havde psykiske evner, der ligner moderne mediers. De var klar over de psykiske kræfter fra åndeverdenen, og kunne kommunikere med afdøde.

Grækerne spurgte orakler, Ægypterne og romerne praktiserede spådom og profeti for at få vejledning fra guderne. Selv i dag har nogle kulturer deres heksedoktorer og shamaner, der på råber sig kræfter og vækker ånderne for helbredelse og vejledning.

 

Kristendom & spiritualisme:

Den kristne kirke blev grundlagt på baggrund af åndelig kommunikation og fænomener, der kan betegnes som medieskab. Gennem hele Bibelen er der mange eksempler på åndelige begivenheder, kanaliserede taler, taler på andre sprog, spirituelle stemmer og engle budbringere der kunne forudsige kommende profeter. Mange Spiritualister tror, ​​at Jesus havde en ekstraordinær psykisk og mediumistisk evne, dette ses i beskrivelserne af hans helbredende kræfter, kanaliseret lærdom, transfigurationen, og i de mange såkaldte “mirakler”, der fandt sted i hans nærvær. Efter hans død, blev Jesus set og hørt af hans tilhængere, og det lader til, at medieskab har spillet en vigtig rolle i spredningen af ​​den nye religion.

I det 4. århundrede besluttede kristne ledere, at brugen af ​​psykiske og medie evner, var forkerte, medmindre de blev udført af det kristne præsteskab. Alle andre der demonstrerede åndelige evner blev fordømt som “falske profeter”, onde troldmænd, eller kættere, og stod til straf.

 

I 1484 fordømte paven kraftigt medier. Kirken sanktionerede også udgivelsen af ​​en bog med titlen, Malleus Maleficarum eller Heksehammeren, som beskrev alle mennesker der kommunikerede med ånder som hekse, og erklærede, at de skulle straffes hårdt. Efter dette, var der en lang periode med forfølgelse, hvor personer der mistænkes for at bruge psykiske evner, var i fare for; retssag, tortur og henrettelse. I denne tid blev nogle medier slået ihjel af kirkens ‘heksejægere’.

 

Det 18. århundrede:

I det 18. århundrede blev en svensk videnskabsmand og astronom Emmanuel Swedenborg, kendt for sine filosofiske skrifter, som han hævdede blev kanaliseret fra åndelige lærere og inspiratorer.

Vi bevæger os derefter ind i det 19. århundrede, hvor den ‘Moderne spiritualisme’ tog vejen fra Amerika til England og videre rundt i hele Europa, samt rundt i resten af verden. Hvor skrifter af Andrew Jackson Davis skabte fundament. A J Davis hævdede, at ånde kommunikationen fra Emanuel Swedenborg (der døde i 1772) har bidraget til hans store litterære værker.