Spiritualisme er en religion, der udtrykker de vigtigste ideer fra alle religioner: at der er et liv efter døden, at vi er udødelige og erkender eksistensen af ​​en Gud.

 

“Målet med spiritualismen, er at skabe et humant fællesskab med Gud indtil hver enkelt handling og tanke af Menneskeheden er i perfekt harmoni med den guddommelige vilje.”

 

En af forskellene mellem spiritualismen og andre religioner er accepten af evnen, at man gennem medieskab, tilbyder beviser for åndelig kommunikation til en modtager. Dermed viser man, at mennesket overlever den fysiske død. Den enkelte kan selv beslutte, om de har modtaget tilstrækkelig dokumentation for at give dem personlige beviser på, at mennesket overlever døden som individer i Ånden. De personlige beviser giver afgørende beviser for det 4. Princip: Den fortsatte eksistens af den menneskelige sjæl.

Medieskab og beviserne er blot nøgle til en dør og opfordring til yderligere studier og forståelse. Budskabet er ikke målet for spiritualisme. Det er hvad personen selv vælger at gøre, når man har nøglen, der danner formålet med spiritualisme, når man accepterer, at vi overlever døden og fortsætter i en ubrudt cyklus af evigt liv af ånd.

Spiritualisme bliver studiet i dette jordiske livs formål, som ånd her og nu, og som en styrke til den enkelte i tage ansvaret for udviklingen af ​​deres egen spiritualitet.  Til at man kan udvikle sig kontinuerligt og leve livet med en større forståelse og en større oplysning om Ånden.

Spiritualisme er en universel religion, med en fokusering, der er nedfældet i vores 5. Princip: Personligt ansvar.

Det er vores egen fri vilje, at vi kan vælge at leve et bedre liv her og nu, afspejlet i, hvordan vi vælger at leve. Det er vores egen vilje og valg, hvordan vi handler og interagerer med alt og alle. Vi skal hver især være ansvarsbevidste og ansvarlige. Ved at forstå og acceptere dette, accepterer vi vores 6. princip: Kompensation og gengældelse for alle de gode og onde handlinger udført på Jorden, som omfatter den universelle og naturlige lov om årsag og virkning.

Det er gennem personlig erfaring og udtryk i studie, og anvendelse af mange aspekter af religion, filosofi og åndsvidenskab, spiritualister opnår, deres forståelse og spirituelle vækst. Ingen person har alle svarene, og spiritualismen bliver en vedvarende personlig religion, som skal leves, plejes og oplyse Ånden i os, her og nu.